Täby - Grindtorp

Grindtorpsvägen 1, Etage

 • 126.5 kvm
 • 4
 • rum

  4 900 000 kr

  Täby - Grindtorp

  Unikt tillfälle att förvärva en av få etagelägenheter i HSB´s Brf Jupiter i Täby. Här finner du en fantastisk lägenhet om hela 126,5 kvm fördelat på totalt 4 rok varav 3 sovrum samt det hänförande ateljérummet på plan 1 med enorm rymd och stor ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna och inte minst från de 3 st balkongerna varav 2 st är inglasade. Fastigheten som genomförde stambyte 2015 har därmed ett helt nytt helkaklat duschrum med golvklinker/värmegolv från detta år tillsammans med ett separat wc-utrymme på plan 1. Köket är rymligt med gott om förvaring samt en intilliggande matplats för 6-8 pers. Föreningen är ytterst solid och stabil, man sänkte månadsavgiften för 2021 med motsvarande 3 %. I föreningens lokaler finns bl. a ett gym och en festlokal, tvättstugor, cykel-förråd m m. P-plats följer med lägenheten och garageplats finns att hyra genom separat kö. Gångavstånd till Täby C och kommunikationer samt i närområdet finns fina motionsområden, med belysta motionsspår vid friluftsgårdarna Skavlöten, Ensta och Täby IP. I området finns även Norskogsbadet, ett omtyckt familjebad som omges av stora gräsytor för lek och bollspel. Tibblehallen med stora fotbollsplaner och bowling- och ishall finns också i närområdet kring BR Jupiter.

  Pris
  4 900 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Grindtorpsvägen 1, Etage
  Yta
  126.5 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  Etage av 10
  Hiss
  Ja
  Avgift
  6 284 kr/månad
  # Datum Bud
  1 11 maj 21:05 5 000 000 kr
  1 11 maj 15:01 4 900 kr
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Jag har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1988 och genomfört drygt 1600 försäljningar under denna period, företrädesvis villafastigheter, men även ett stort antal bostadsrätter inom framförallt Stockholms C samt inom Stockholms Norrort. Jag bor själv i Ensta i Täby sedan 1996 och har därför förmedlat ett stor antal hus i detta område samt inom intilliggande områden/kommuner.

  Jag har en grundläggande rättsjuridisk utbildning, 130 P på Stockholms Universitet, parallellt med denna utbildning har jag årligen förkovrat mig i fastighetsjuridik, ekonomi samt byggnadsteknik för att på så sätt kunna leverera en fullgod mäklartjänst till mina kunder. Jag innehar även en s.k. Auktorisation som fastighetsmäklare vilket i praktiken innebär att jag genomfört mäklarutbildningen 2 gånger, det andra tillfället mer i en mer fördjupad utbildning inom respektive kursområde. Jag har som Auktoriserad även krav på mig att årligen genomföra ett test/vidareutbildning för upprätthållande av Auktorisationen. Jag står under ständig kontroll av Fastighetsmäklarinspektionen och jag har även en högre ansvarsförsäkring i min roll som Auktoriserad.

  Jag har ägt och drivit flera franchisekoncept de senaste 30 åren, under varumärken som t.ex. Bo Lundvall & Son, Svensk Fastighetsförmedling och nu senast HusmanHagberg. Jag vill nu ta steget fullt ut och förädla mitt eget varumärke under kommande år på så sätt att jag endast kommer att ta ett begränsat antal uppdrag framöver, detta för att kunna lägga ner än mer energi och ännu större  engagemang åt de uppdragsgivare jag kommer att samarbeta med.

  Värdera er bostad
  • Plan 1
   Plan 1

   Information med anledning
   av COVID-19

   Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
   • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
   • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
   • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.
   Från etage till plan 1
   Plan 1
   Matsalsdel på plan 1
   Plan 1

   Lägg er bostadsförsäljning i trygga händer

   Med fler än 1600 bostadsförsäljningar och mer än 30 år som fastighetsmäklare så får ni en erfaren, professionell och uppskattad mäklare genom hela er försäljning...

   Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

   Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

   Tack för ditt meddelande!

   4,9 i betyg (64 röster)
   hittamaklare.se
   Från spiraltrappan ner till plan 1
   Sovrum
   Minikök på plan 1
   Etage
   Etage med utgång till 2 st balkonger
   Detaljbild på vacker och slipad ekparkett
   Relaxhörna
   Sovrum
   Sovrum
   Helkaklat duschrum från 2015
   Kök
   Kök
   Kök
   Inglasad balkong på Etageplanet
   En av de totalt 3 st balkongerna
   Inglasad balkong
   Framsida
   Baksida
   • Rumsbeskrivning

    Plan 1:

    ENTRÉHALL med ingång/entré genom en s k säkerhetsdörr, slipad (-15) vacker ekparkett.

    ATELJÉ/VARDAGSRUM med slipad ekparkett (-15), 2 st belysningsskenor i tak, utgång till inglasad balkong i österläge, på väggen i ateljén sitter en dekorativ slända monterad på väggen, den kommer att sitta kvar.

    SOVRUM/ARBETSRUM med bokparkett, 1 st takarmatur.

    INRE HALL med ekparkett, 2 st inbyggda garderober med överskåp.

    MINIKÖK (-06) med ekparkett, rostfri diskbänk med blandare, kylskåp, spis med 2 st elplattor, förvaring under, 3 st hyllplan på vägg, 1 st belysningsskena i tak, 1 st takarmatur.

    WC med golvklinker, målade väggar, handfat med kommod, spegel på vägg samt belysning på vägg - wc-utrymmet renoverades av fackman i samband med stambytet 2015.

    Spiraltrappa upp till övre plan:

    ETAGEPLAN:

    ENTRÉHALL med ingång/entré genom en s k säkerhetsdörr, slipad ekparkett (-15), garderob med spegelskjutdörrar och inredning såsom klädavhängning, ekparkett även inne i garderoben, 2 st väggarmaturer invid entrén.

    SOVRUM med ekparkett, 1 st bokhylla på vägg, 1 st takarmatur.

    UTGÅNG till dubbelbalkong, varav den ena är inglasad med solgardiner.

    KÖK med golvklinker, köksluckor med speglar, arbetsbänkar i massivt trä, rostfri diskho med blandare, kyl/frys x 2 (-18), inbyggd belysningsramp ovan skåpinredning, kakel ovan bänk, belysning under skåpinredning, elspis med keramikhäll (-06), varmluftsugn (-06), spisfläkt i rostfritt (-17, kolfilterfläkt), diskmaskin (-17), mikrovågsugn (-16), intilliggande matplats för ca 6-8 pers.

    RELAXHÖRNA med slipad ekparkett (-15), teakhylla på vägg med vitrinskåp samt bokförvaring o dyl.

    INRE HALL med ekparkett, 3 st inbyggda garderober med överskåp samt 4 st hyllplan på vägg.

    DUSCHRUM med golvklinker/elvärmegolv, helkaklade väggar, inbyggd och dimmerstyrd halogenbelysning i tak, wc, badrumsskåp med belysning, handfat med kommod, duschhörna med vikväggar, vattenburen handdukstork på vägg - våtrummet renoverades av fackman i samband med stambytet 2015.

    SOVRUM med ekparkett, garderobsvägg bestående av 4 st garderober med överskåp, garderobsmöbel med spegelskjutdörrar och inredning såsom klädavhängning, hyllplan samt skoförvaring.

   • Fakta
    Tillträde
    Enligt överenskommelse
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    814
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Grindtorpsvägen 1, Etage
    Postnummer
    183 32
    Postort
    Täby
    Område
    Grindtorp
    Boarea
    126.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsföreningen
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    Etage av 10
    Andelstal
    0,1673
    Andelstal avgift
    0,166
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB´s BRF Jupiter 1 i Täby
    Bildades
    1965
    Byggår
    1962-65
    Juridisk person
    Nej
    Inre rep.fond
    Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Grindtorp har av olika kulturpersoner utsetts till en av de tio mest intressanta bostadspärlorna i Sverige. Här finns en mångkulturell invånargemenskap med shopping, grönområden och idrottsanläggningar som ligger inom gångavstånd.

    Vi är stolta över vår bostadsrättsförening och den personliga och trevliga stämning vi tillsammans skapar. Här trivs vi i våra bostäder och den fina innergården bidrar till ökad gemenskap. Vi har plats för såväl vila och umgänge som lek, sport och grillning. Föreningen har också en hel del fritidsverksamheter, som studiecirklar, vävstuga, vinprovning, soppluncher och boulespel.

    Byggnaden

    Fastighetens byggnadsår -1962-65 Antal lägenheter i föreningen -844 Föreningen är äkta. Finns hyresrätter i föreningen -Nej Äger föreningen marken -Ja

    Värme- och ventilationsanläggning

    3-fas el indraget -Nej Godkänd fläkt är -Volymkåpa eller kolfilterfläkt Fastigheten är uppvärmd med -Fjärrvärme Är fasaden putsad -Ja Bygglov för balkonginglasning -Söks individuellt Trappstädning sköts av -Städfirma

    Planerade renoveringar

    Ett väl planerat underhåll behövs för att bibehålla våra fastigheters värde, förbygga fel och upprätthålla en god boendekvalitet. Brf Jupiters styrelse har sedan många år en underhållsplan som uppdateras årligen för att åstadkomma detta.

    Under 2021 planeras därför bland annat att entréerna ska målas om och att armaturerna ska bytas ut som ett led i de årliga underhållen.

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstugor och grovtvättstugor i ett flertal portar inom föreningen.

    Bokning sker antingen via länk på hemsidan eller ELS-tavlan i porten

    Är bokad tvättid inte påbörjad inom 30 minuter förfaller den och du måste boka en ny tid. Du har tillgång till 5 tvättpass per månad, varje tvättpass är 3 timmar. Lämna alltid tvättstugan i det skick du själv vill finna den i.

    Felanmälan 08-758 68 80

    Tvättstugorna finns på följande adresser:

    Normaltvättstugor: Kometvägen 39 Grindtorpsvägen 43, 39, 37, 33, 29, 25,21, 15, 9 och 3

    Kombitvättstugor: Kometvägen 35 och 53 Grindtorpsvägen 7

    Grovtvättstuga:

    Grindtorpsvägen 21 och 39

    TV/Internet

    Kabel-tv -Finns med grundutbud. Leverantör: ComHem Bredband -Finns (200 Mbit) Leverantör: Halebop (Ingår i avgiften)

    Parkering

    Parkeringsplats -Ja, alla lägenheter är garanterade en parkeringsplats, dock avgiftsbelagd, administreras via förvaltningskontoret Parkeringsplats med el-stople -ja, mot avgift, i mån av plats. Kö administreras via förvaltningskontoret Garageplats -Ja, mot avgift, i mån av plats. Lediga garage aviseras på förvaltningskontoret.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    6 284 kr/månad
    Kommentar till avgiften

    Värme, vatten, varmvatten, tvättstuga, källar- eller vindsförråd, kabel-tv med basutbud, bredband, bostadsrättstillägg (försäkring), fastighetsnära hämtning av förpackningar, elektronikskrot och grovsopor.

    Utöver angiven månadsavgift tillkommer hushållsel enligt förbrukning.

    Beskrivning mån.avg.

    Medlemskap i HSB krävs.

    Avgiftsändringar

    Avgift: 3 % sänkning 2021.

    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    400 kr/månad
    Summa driftskostnader
    650 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    Överlåtelseavgift: 3,5 % av ett basbelopp, debiteras: köparen. betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    Pantsättningsavgift: 1,5 % av ett basbelopp, debiteras: per pant.

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Onsdag 9 sep 2009
    Energiprestanda
    188 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    HV Besiktningskonsult AB/Johan Hall

    Kommentar

    Energideklaration är giltig i 10 års tid från ursprungligt besiktningsdatum. Denna deklaration var därmed giltig fram till 2019-09-09. Det ligger på föreningens ansvar att genomföra en förnyad energideklaration.

   • Närområde

    Område

    På bara några minuters gångavstånd från BRF Jupiter ligger Täby Centrum. Centrumet invigdes 1968 och är idag en av Sveriges största köpcentrumanläggningar. Täby Centrum rymmer totalt ca 260 butiker varav mängder med restauranger, caféer och livsmedelsbutiker. I Täby centrum finns även biograf, träningscentrum samt andra tjänster som banker och mäklare. I närområdet finns fina motionsområden, med belysta motionsspår vid friluftsgårdarna Skavlöten, Ensta och Täby IP. I området finns även Norskogsbadet, ett omtyckt familjebad som omges av stora gräsytor för lek och bollspel. Tibblehallen med stora fotbollsplaner och bowling- och ishall finns också i närområdet kring BR Jupiter.

    Kommunikationer

    Roslagsbanan från Täby tar cirka 15 minuter in till Östra Station. Dessutom finns goda bussförbindelser med områden runt om i länet, det går även buss till tunnelbanestationerna i Mörby centrum och Danderyds sjukhus. Servicelinjen, buss 961, är en lokal service riktad till äldre resenärer för en smidig resa till servicehuset, Täby Centrum, Näsby Park eller vårdcentralen.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    Fastigheten är radonmätt genom en s k Långtidsmätning enligt SSM 2006-02-22 med ett uppmätt radonvärde på 140 Bq/kbm radonluft. Gränsen för sanitär olägenhet är 200 Bq/kbm radonluft.

    Fastigheten genomgick stambyte 2015.

    Samtliga fönster i föreningen utbyttes till 3-glas isoler 2016.

    I samtliga fönsterpartier finns persienner monterade utom i köket.

  Adress
  • Hörnåkersvägen 10
  • 183 65 Täby

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka
  så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Information med anledning
  av COVID-19

  Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
  • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
  • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
  • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.