Vallentuna - Västra Bällsta

Kavallerivägen 6

 • 156.2 kvm
 • 6
 • rum

  7 975 000 kr

  Vallentuna - Västra Bällsta

  Tillfälle att förvärva denna stora välskötta och gedigna 1 pl villa med helt källarplan byggt 1968 om totalt ca 303 kvm varav ca 156 kvm boarea samt ca 147 kvm biarea i källardelen. Lugnt och fridfullt belägen i det äldre etablerade villaområdet Västra Bällsta med närhet till bl. a annat Vallentunasjön & bad/båtplats och brygganläggning. Totalt 6 rok varav 4 st sovrum, stort luftigt vardagsrum om hela 63 kvm med en vacker murad fungerade öppen spis med insats. Nyare kök från 2009 med utbytta vitvaror i rostfritt. Helkaklat våtrum med golvklinker och ensuite/direktingång från master bedroom. Utgång från såväl vardagsrummet som köket till en väl tilltagen trädäckad altan i S/V från 2011 om ca 100 kvm i bästa solläge, även här hittar du en öppen spis för korvgrillning eller en härlig brasa i goda vänners lag. Generöst tilltagen gillestuga i källardelen tillsammans med bl. a helkaklad dusch, bastu, separat wc samt en hel del förrådsutrymmen. I garaget får du in 2-3 st fordon (på längden), plats för snickeri eller annan aktivitet, V/A indraget. Roslagsbanan & bussar når du på ca 10 min promenadavstånd, ungefär lika nära som skolor & förskolor och livsmedelsaffär i Kragstalund.

  Pris
  7 975 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Kavallerivägen 6
  Yta
  156.2 kvm
  Rum
  6 rok
  # Datum Bud
  1 29 nov 14:35 8 600 000 kr
  3 29 nov 14:15 8 550 000 kr
  1 29 nov 12:26 8 500 000 kr
  4 29 nov 12:19 8 450 000 kr
  1 25 nov 19:46 8 400 000 kr
  3 25 nov 18:33 8 350 000 kr
  1 25 nov 14:58 8 300 000 kr
  2 25 nov 14:53 8 225 000 kr
  1 25 nov 11:48 8 200 000 kr
  2 25 nov 11:44 8 100 000 kr
  1 25 nov 11:12 7 975 000 kr
  Ansvarig Mäklare
  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Jag har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1988 och genomfört drygt 1600 försäljningar under denna period, företrädesvis villafastigheter, men även ett stort antal bostadsrätter inom framförallt Stockholms C samt inom Stockholms Norrort. Jag bor själv i Ensta i Täby sedan 1996 och har därför förmedlat ett stor antal hus i detta område samt inom intilliggande områden/kommuner.

  Jag har en grundläggande rättsjuridisk utbildning, 130 P på Stockholms Universitet, parallellt med denna utbildning har jag årligen förkovrat mig i fastighetsjuridik, ekonomi samt byggnadsteknik för att på så sätt kunna leverera en fullgod mäklartjänst till mina kunder. Jag innehar även en s.k. Auktorisation som fastighetsmäklare vilket i praktiken innebär att jag genomfört mäklarutbildningen 2 gånger, det andra tillfället mer i en mer fördjupad utbildning inom respektive kursområde. Jag har som Auktoriserad även krav på mig att årligen genomföra ett test/vidareutbildning för upprätthållande av Auktorisationen. Jag står under ständig kontroll av Fastighetsmäklarinspektionen och jag har även en högre ansvarsförsäkring i min roll som Auktoriserad.

  Jag har ägt och drivit flera franchisekoncept de senaste 30 åren, under varumärken som t.ex. Bo Lundvall & Son, Svensk Fastighetsförmedling och nu senast HusmanHagberg. Jag vill nu ta steget fullt ut och förädla mitt eget varumärke under kommande år på så sätt att jag endast kommer att ta ett begränsat antal uppdrag framöver, detta för att kunna lägga ner än mer energi och ännu större  engagemang åt de uppdragsgivare jag kommer att samarbeta med.

  Värdera er bostad
  • Fastighetskarta-2021-11-30
   Framsida & 3-bilsgarage

   Information med anledning
   av COVID-19

   Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
   • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
   • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
   • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.
   Murad öppen spis på baksidan
   Vardagsrum med murad öppen spis

   Stort & luftigt vardagsrum om hela 63 kvm inkl. trapphuset

   Kök
   Master bedroom

   Lägg er bostadsförsäljning i trygga händer

   Med fler än 1600 bostadsförsäljningar och mer än 30 år som fastighetsmäklare så får ni en erfaren, professionell och uppskattad mäklare genom hela er försäljning...

   Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

   Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

   Tack för ditt meddelande!

   4,9 i betyg (64 röster)
   hittamaklare.se
   Duschrum entréplan
   Duschhörna med vikväggar
   Master bedroom

   Ensiute - dubbla direktingångar till duschrummet från Master bedroom och inre hall

   Entréhall
   Sovrum
   Sovrum
   Sovrum
   Sovrum
   Sovrum
   Sovrum
   Vardagsrum
   Vardagsrum
   Vardagsrum & matsalsdel med direktutgång till den trädäckade altanen
   Matsal in mot kök
   Matsal
   Detaljbild
   Kök med direktutgång till den trädäckade altanen
   Detaljbild
   Trappa ner till källardelen & gillestuga
   Gillestuga
   Gillestuga
   Dusch & relax i källardelen
   Bastu
   Attefallshus
   Attefallshus
   Attefallshus
   Trädäckad altan i S/V
   Plan och barnvänlig trädgårdstomt
   Säljarens sommarbild
   Säljarens sommarbild

   Löjnatshjärtan

   Säljarens sommarbild

   Clematis

   Säljarens sommarbild

   Rosenbuskar

   Säljarens sommarbild

   Rosenbuskar

   Attefallshuset
   Attefallshuset & växthus
   Bad & båtplats vid Gustavs udde
   Bad & båtplats vid Gustavs udde
   • Rumsbeskrivning

    ENTRÉPLAN:

    ENTRÉHALL (utbyggd -98) med ny taköverbyggd farstukvist och ny entrédörr (-13). I denna del av entréhallen ligger det ett furugolv, klädavhängning samt gardinstång ovan fönster.

    INRE HALL med golvklinker och elvärmegolv, lucka upp till inspektionsvind med el uppdraget FTX aggregatet ligger här.

    SOVRUM med furugolv, 4 st hyllplan på vägg.

    INRE HALL nr 2 med ekparkett, klädavhängning, 1 st spotskena i tak.

    SOVRUM med laminatgolv, 1 st inbyggd dubbelgarderob med överskåp, 1 st inbyggd enkelgarderob med överskåp, gardinstång ovan fönster., 1 st hyllplan på vägg.

    SOVRUM med laminatgolv, 1 st inbyggd dubbelgarderob med överskåp, 2 st inbyggda enkla garderober med överskåp, gardinstång ovan fönster.

    DUSCHRUM med golvklinker, helkaklade väggar, wc, handfat med förvaring under, stort badrumsskåp med belysning, förvaringsskåp på vägg, fönster, duschhörna med vikväggar, elhanddukstork på vägg - våtrummet totalrenoverat av fackman 2006.

    WC med golvklinker, vävtapet på vägg samt belysning på vägg, handfat med kommod - utrymmet totalrenoverat av fackman 2006.

    SOVRUM (ensuite/direktingång till duschrummet/wc), ekparkett, 1 st inbyggd dubbelgarderob och 1 st inbyggd enkelgarderob med överskåp samt gardinstång ovan fönster.

    VARDAGSRUM med ekparkett om hela 63 kvm inkl. trapphuset, ingång för såväl fiberoptik som larmcentral, murad fungerande öppen spis med insats (besiktigad och provtryckt senast sept. -21 utan anm.), utgång till den trädäckade altanen i S/V.

    MATSALSDEL i vardagsrummet rymmer ca 10-12 st pers.

    KÖK (-09) med laminatgolv, nya stommar i nedre delen och de ursprungliga stommarna i övre delen, köksluckor från Finsk leverantör, arbetsbänkar i mörk laminat, kakel och betongglas ovan bänk, belysning under skåpinredning, rostfri diskho med blandare, kombinerad kyl/frys i rostfritt (-09, kylskåpsdörren har fått sig en törn och kräver att man trycker på lite extra då man ska stänga den), elspis med keramikhäll och varmluftsugn i rostfritt (-09), spisfläkt i rostfritt (-09), intilliggande matplats för ca 6-8 pers., spotskena i tak, utgång till den trädäckade altanen i S/V.

    Trappa ner till källardelen, glaspartier/räcke (-15) och överliggare och ledare i ek.

    KÄLLARPLAN:

    GILLESTUGA med ekparkett, spotskena i tak, 1 st garderob. Inspektionslucka i golv med en dräneringspump borrad nere i bottenplattan, torrt sedan ägarna flyttade in 1996.

    TVÄTTSTUGA med betonggolv, tvättmaskin (-16), rostfri tvättho med blandare och förvaring under i form av trådbackar, arbetsbänkar i vit laminat, hyllplan på vägg, 1 st kallmangel.

    WC-utrymme med golvklinker, handfat med blandare, belysning på vägg.

    DUSCHRUM med golvklinker och delvis elvärmegolv, helkaklade väggar, en bänk och torkanordning utanför bastun.

    BASTU med betonggolv.

    HALL med betonggolv.

    MATKÄLLARE/FÖRRÅD med betonggolv, 1 st lagerhylla.

    FÖRRÅD med betonggolv, hyllplan på vägg, 1 st garderob, 1 st bokhylla.

    FÖRRÅD med betonggolv.

    PANNRUM med betonggolv, avloppsbrunn i golv, kallvattenkran, Thermia bergvärmepump (-97 med utbytt expansionskärl och cirkulationspump), borrhål ca 120 m.

    HALL med betonggolv, elcentral med såväl porslinssäkringar som nyare elcentral med snabbsäkringar och jordfelsbrytare samt elmätare, skohyllor på vägg, hyllplan på vägg, klädavhängning.

    GARAGE med betonggolv, utrymmet medger uppställningsplats för totalt 3 st fordon på längden, vedförråd, gamla sopskåpet fungerar idag som ett extraförråd, avloppsbrunn i golv, kallt & varmt vatten, radonsug (-20) med totalt 2 st borrhål i plattan, 1 st frysbox (årtal okänt), 2 st verktygstavlor på vägg, 1 st förvaringshylla, 1 st garderob, 1 st hydroforpump (-19) som hämtar upp vatten från borrhålet för bergvärme och som används för trädgårdsbevattning.

   • Fakta
    Fastighetsbeteckning
    VALLENTUNA BÄLLSTA 2:542
    Objektstyp
    Villa
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Kavallerivägen 6
    Postnummer
    186 50
    Postort
    Vallentuna
    Distrikt
    Vallentuna
    Område
    Västra Bällsta
    Boarea
    156.2 kvm + 147.4 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Tomtareal/mark
    1156 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    1156 kvm
    Antal rum
    6
    Antal sovrum
    4
   • Pantsättningar & Inteckningar
    11st inteckningar på totalt 750 000 kr
   • Byggnad

    Allmän information

    Fastigheten är besiktigad genom certifierad, ansvarsförsäkrad samt SBR ansluten besiktningsman hos besiktningsföretaget Eklund & Eklund AB. Genom en s k köpargenomgång, antingen telefonledes alt. på plats, kan en köpare därmed uppfylla sin undersökningsplikt enl. Jordabalken och på så sätt övertar därmed köparen uppdragsgivarrollen gentemot besiktningsmannen. Skulle besiktningsmannen ha missat något i besiktningen som på sikt kan innebära en ekonomisk skada för köparen, har besiktningsmannen en ansvarsförsäkring som kan tas i anspråk. Mäklaren rekommenderar därför att köparen beordrar och bekostar en köpargenomgång enl. ovan, före tillträdesdagen. Information från Besiktningsföretaget: Denna besiktning är utförd på uppdrag av säljaren. Observera att Du som köpare har en egen långtgående undersökningsplikt! För att uppfylla en del av Din undersökningsplikt och för att juridiskt överta detta besiktningsutlåtande krävs att Du kontaktar Besiktningsföretaget AB för utförande av en köpargenomgång. I annat fall har besiktningsmannen inget juridiskt ansvar gentemot Dig. Vid en köpargenomgång gäller samma villkor och ansvar som vid en separat köparbesiktning. Tänk på att du som köpare av fastigheten och uppdragsgivare av denna besiktning, alltid har möjlighet att kontakta besiktningsmannen för att ställa frågor rörande de noteringar och texter som detta protokoll innehåller. Vi på Besiktningsföretaget lägger stor vikt vid att du som uppdragsgivare skall förstå och kunna tolka innehållet i protokollet. Fastigheten är besiktigad av nedanstående besiktningsman, vid frågor eller funderingar går det bra att kontakta honom! Erik Appel Godkänd besiktningsman, SBR Direkt: 070-3161750 Växel: 0733-376332 Besiktningsföretaget AB 559122-8787 www.besiktningsföretaget.se
    Standardpoäng
    31
    Byggår
    1968
    Om-/tillbyggnadsår
    2000
    Grund
    Platta på mark
    Tak
    Korrigerad plåt (omlagt 2009)
    Fasad
    Puts/träpanel (ommålad -11)
    Fönster
    2-glasfönster/3-glas isolerglas
    Utvändiga plåtarbeten
    Plåt
    Stomme
    Trä/lättbetongsten
    Bjälklag
    Betong

    Byggnadskommentar

    Total utvändig omdränering av husets ytterväggar genomfördes 2006.
    Vatten
    Kommunalt vatten året om
    Avlopp
    Kommunalt avlopp
    Uppvärmning
    Bergvärmepump (1997)
    Värmeanläggning
    Ålder:1997
    Märke:Thermia
    Ventilation
    Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX)
    Jordning
    Delvis jordat
    Skorsten
    Murad skorsten
    Senast provtryckt
    Onsdag 29 sep 2021

    Skorstenskommentar

    Besiktning/täthetsprovning av öppen spis med insats med tillhörande rökkanal har utförts utan anmärkning. Okulärbesiktning utfördes även på öppen spis på utsidan utan anmärkning. Vid eldning bör dock en plåt läggas på altangolvet förför den öppna spisen.

    Parkering

    Asfalterad uppställningsplats för totalt 2 st fordon på framsidan samt ytterligare ca 3 st fordon i garaget.

    Uteplats

    Stensatt uteplats i anslutning till den trädäckade altanen på husets baksida med en trädgårdsdamm med fontän och vackra blomster.

    Stor trädäckad altan byggd 2011 om ca 100 kvm i S/V läge med sol från eftermiddagen till kvällen på husets baksida. murad fungerande öppen spis, 3 st markiser (markistyget är från -20), 2 st fasadbelysning på vägg, 4 st jordade eluttag på vägg, 1 st spotbelysning vid den öppna spisen samt en trädgårdsbelysning, en s k uplight mot lönnen på baksidan, 2 st elstolpar i trädgården intill den trädäckade altanen

    2 st fasadbelysning vid garaget på husets framsida samt ytterligare 1 st på fasaden intill entrén.

    Tomt

    Uppvuxen och insynsskyddad trädgårdstomt med inslag av bl. a 3 st äppleträd, 1 st plommonträd, 1 st päronträd, 2 st stora rosenbuskar, vintergrön ligusterhäck utmed gatan, en antal blommande buskar, vildvinsbuskar, gullregnsbuske, 1 st rosenfläderträd, syrenhäck mot grannen i norr, 1 st flaggstång.

    Övriga byggnader

    Attefallshus/uterum (-16) om ca 16 kvm med el och belysning indraget. Skjutbara dörrpartier med 3-glasisolerglas. 2 st fasadarmaturer på vägg, dubbla jordade eluttag på vägg.

    Växthus.

    TV/Internet

    Stadsfiber indraget, nuvarande leverantör Boxer och en hastighet på 100/100 Mbit.

    Utförda renoveringar

    Altandörrar ut till den trädäckade altanen från matsalsdelen och köket är utbytta 2013. Övriga 3-glasfönster utbytta 2007. Nytt yttertak, rå spont och takpapp genomfördes 2009. Nytt ventilationssystem s k FTX med mekanisk till -och frånluft med värmeåtervinning installerad 1997. Våtrum och wc renoverade 2006. Nuvarande ägare har kontinuerligt genomfört löpande renoveringar samt underhåll på såväl värmepanna, ventilationssystem, sotning av eldstäder etc.

   • Kostnader
    Elkostnad
    2 823 kr/månad
    Sotning
    25 kr/månad
    Vatten och avlopp
    390 kr/månad
    Renhållning
    125 kr/månad
    Hemförsäkring
    527 kr/månad

    Fullvärdesförsäkring genom IF.

    Summa driftskostnader
    3 889 kr/månad
    Fastighetsskatt
    8 524 kr/år

    Beskrivning av kostnader

    I uppvärmningskostnaden ovan ingår alla avgifter såsom säkringsavgift, elskatt, nätavgift samt hushållsel. Vatten/avlopp samt elkostnaden grundar sig på totalt 2 pers. som bott i huset. Sophanteringsavgiften avser varannan veckas tömning.

    Elnätleverantör Ellevio. Elleverantör Skellefteå Kraft AB.

    Personer i hushållet
    2
    Årlig elförbrukning
    22452 kWh/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Torsdag 28 okt 2021
    Energiprestanda
    67 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    Jörgen Brädde, Besiktningsföretaget AB
    Energiklass
    D
   • Taxering
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Värderingsår
    1971
    Taxeringsvärde byggnad
    2 509 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    4 368 000 kr
   • Närområde

    Område

    Västra Bällsta ligger på gränsen till Täby Kyrkby och ca 15-20 minuters gångavstånd från Vallentuna Centrum. Lugnt och barnvänligt område med närhet till natur, Vallentuna-sjön, skolor och närservice. Endast ca 3 minuters gångavstånd till badplats vid Gustavs udde med sandstrand och en lång badbrygga under uppförande, möjlighet till båtplats (kö).

    Skolor i närområdet: Lovisedalsskolan (F-9) Hjälmstaskolan (F-9) Bällstabergsskolan (F-9) Vallentuna Friskola (6-9) Vittra i Vallentuna (F-9) Vallentuna Gymnasium

    Förskolor: Kusin Vitamin Lovisedal

    Vallentuna IP med motionsspår, ishall och gym (Korpen) ligger i närheten av Centrum liksom träningsanläggningen Sports Club som har simhall m.m. På ca 10 minuters gångavstånd finns ICA Kragstalund som är en mycket välsorterad mataffär. Bredvid ligger även en restaurang med utsökt pizza bl.a. På ca 5 minuters bilavstånd finns Vallentuna Centrum med hela dess utbud.

    För mer information, gå in på Vallentuna kommuns hemsida www.vallentuna.se.

    Kommunikationer

    Roslagsbanan (Bällsta station) finns på ca 10 minuters gångavstånd och går var femtonde minut på vardagar fram till 21:00 samt kvällar och helger var 30:e min. Tar cirka 20 min till Östra Station. Mittemot Roslagsbanan finns busslinjer som tar er direkt till bl.a. Danderyds sjukhus, Humlegården, Upplands Väsby eller Arninge.

   • Dokument & Länkar
   • Rättigheter & Belastningar

    Planer och bestämmelser

    Bällsta Västra, Detaljplan (Beslutsdatum: 20021121)

    Rättigheter last

    Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning

    Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

    Avtalsservitut LEDNING

   • Allmänt

    Borrhålet för bergvärme är 145 m djupt och ger hela 1000/timliter med vatten som med fördel kan användas till trädgårdsbevattning.

  Adress
  • Hörnåkersvägen 10
  • 183 65 Täby

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka
  så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Information med anledning
  av COVID-19

  Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
  • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
  • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
  • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.