Reserverad
Vallentuna - Ormsta

Lindholmsvägen 30

 • 219 kvm
 • 7
 • rum

  15 000 000 kr

  Unikt tillfälle att förvärva en av de få stora avstyckningsbara fastigheterna i Ormsta/Stensta endast en kortare promenad till Vallentuna C, skolor samt kommunikationer! Fastigheten är mycket attraktivt belägen på en höjd bestående huvudsakligen av skogsmark/naturtomt i bästa sydvästläge. På fastigheten står det en äldre charmig villa från 1927 i 1,5 plan med källardel, delvis förhöjt väggliv i entréplanet ger en takhöjd på ca 288 cm, 3 st fungerande eldhärdar såsom kakelugn, gjutjärnskamin samt braskaminkassett/insats. Totalt ca 302 kvm varav boarea ca 219 kvm samt biarea ca 83 kvm fördelat på 7 rok varav 5-6 sovrum. På tomten står det dessutom en vedbod/förrådsdel, gäststuga samt lekstuga. Detaljplanen för området Ormsta/Stensta (se bif. fil under fliken "Dokument & länkar") har nyligen vunnit laga kraft och medger totalt ca 6-7 möjliga avstyckningar med en minimiareal/tomt på 800 kvm. Kommunal V/A anslutning möjlig inom ca 6 månader som är normal handläggningstid hos Kommun & Roslagsvatten AB

  Pris
  15 000 000 kr Accepterat pris
  Adress
  Lindholmsvägen 30
  Yta
  219 kvm
  Rum
  7 rok
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Jag har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1988 och genomfört drygt 1600 försäljningar under denna period, företrädesvis villafastigheter, men även ett stort antal bostadsrätter inom framförallt Stockholms C samt inom Stockholms Norrort. Jag bor själv i Ensta i Täby sedan 1996 och har därför förmedlat ett stor antal hus i detta område samt inom intilliggande områden/kommuner.

  Jag har en grundläggande rättsjuridisk utbildning, 130 P på Stockholms Universitet, parallellt med denna utbildning har jag årligen förkovrat mig i fastighetsjuridik, ekonomi samt byggnadsteknik för att på så sätt kunna leverera en fullgod mäklartjänst till mina kunder. Jag innehar även en s.k. Auktorisation som fastighetsmäklare vilket i praktiken innebär att jag genomfört mäklarutbildningen 2 gånger, det andra tillfället mer i en mer fördjupad utbildning inom respektive kursområde. Jag har som Auktoriserad även krav på mig att årligen genomföra ett test/vidareutbildning för upprätthållande av Auktorisationen. Jag står under ständig kontroll av Fastighetsmäklarinspektionen och jag har även en högre ansvarsförsäkring i min roll som Auktoriserad.

  Jag har ägt och drivit flera franchisekoncept de senaste 30 åren, under varumärken som t.ex. Bo Lundvall & Son, Svensk Fastighetsförmedling och nu senast HusmanHagberg. Jag vill nu ta steget fullt ut och förädla mitt eget varumärke under kommande år på så sätt att jag endast kommer att ta ett begränsat antal uppdrag framöver, detta för att kunna lägga ner än mer energi och ännu större  engagemang åt de uppdragsgivare jag kommer att samarbeta med.

  Värdera er bostad
  • Baksida
   Framsida

   Information med anledning
   av COVID-19

   Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
   • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
   • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
   • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.
   Entréhall med gjutjärnskamin in mot matsal
   Matsal med vacker kakelugn från Gustavsberg in mot salong
   Salong med braskaminkassett
   Salong

   Lägg er bostadsförsäljning i trygga händer

   Med fler än 1600 bostadsförsäljningar och mer än 30 år som fastighetsmäklare så får ni en erfaren, professionell och uppskattad mäklare genom hela er försäljning...

   Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

   Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

   Tack för ditt meddelande!

   4,9 i betyg (64 röster)
   hittamaklare.se
   Från salongen till matsal & sovrum
   Stor välkomnande entréhall
   Entréhall in mot matsal
   Kök
   Kök
   Kök
   Matplats i kök
   Matsal in mot sovrum
   Matsal med vacker takmålning
   Detaljbild takmålning i matsal
   Sovrum
   Sovrum
   Detaljbild sovrum
   Duschrum/wc
   Duschrum
   Entréhall upp mot övre plan
   Allrum
   Sovrum
   Sovrum
   Sovrum
   Allrum övre plan in mot allrum/sovrum
   Allrum/sovrum in mot glasveranda
   Allrum/sovrum in mot allrum
   Glasveranda
   Uteplats utanför köket
   Stor naturtomt i bästa läge
   Baksida
   Baksida
   Lantmäteriverkets Fastighetskarta
   • Rumsbeskrivning

    ENTRÉPLAN:

    ENTRÉHALL med ny entrédörr (-19, kodlåset kommer att ersättas med ett nytt låssystem), golvklinker med elvärmegolv, fungerande och årligen sotad gjutjärnskamin från Jotul (-15).

    SOVRUM med ekparkett, garderob/klädkammare med hyllplan och klädavhängning (termostaten till elvärmegolvet i hallen är placerad i detta utrymme), 1 st hyllplan på vägg, 1 st garderob med spegeldörr. I denna byggnad har det tidigare varit bageri, bakom bokhyllan kommer vatten och avlopp in i huset, elcentral med jordfelsbrytare.

    MATSAL med ekparkett, ett fantastiskt dekorativt innertak ovan matsalsbordet, vacker och fungerande samt årligen sotad kakelugn från Gustavsberg.

    SALONG med ett laminatgolv, fungerande och årligen sotad braskaminkassett från Keddy (-15).

    SOVRUM med ekparkett, 1 st tavellist på vägg, garderob med klädavhängning och en förvaringsmöbel med hyllplan (termostaten till elvärmegolvet i intilliggande duschrum är placerad i detta utrymme), 1 st väggarmatur.

    DUSCHRUM med golvklinker/elvärmegolv, helkaklade väggar, infälld halogenbelysning i tak, duschhörna med golvklinker och helkaklade väggar samt en nisch för förvaring, fönster, våtrumsfläkt, handfat, badrumsspegel på vägg, wc samt en förvaringsmöbel - våtrummet totalrenoverat av fackman 1998.

    KÖK med furugolv, bröstpanel på vägg i furu, bruna köksluckor med speglar, arbetsbänkar i laminat, belysning under skåpinredning samt vitrinskåp med belysning, rostfri diskbänk med blandare, kakel ovan bänk, kyl (-01), diskmaskin (-17), mikrovågsugn (-18), intilliggande matplats för ca 6 pers.

    Vitlaserad furutrappa upp till övre plan, ny ledare i skeppsrep i marint tema med mässingsbeslag.

    ÖVRE PLAN:

    ALLRUM med laminatgolv i körsbär, 1 st hyllplan på vägg, elcentral.

    WC med plastmatta, handfat med separat kall och vattenkran, badrumsskåp, kattvind.

    SOVRUM med furugolv, synliga vitmålade takbjälkar, direktverkande elradiator på vägg (möjlighet att koppla på vattenburen värme även i detta rum via värmepannan i källaren, ett element finns att tillgå), golvat förråd/kattvind med furugolv, lucka upp till inspekterbar vind. Ytterligare en kattvind i sovrummet mot väster.

    SOVRUM med furugolv, synliga vitmålade takbjälkar, 1 st tavellist på vägg, kattvind.

    ALLRUM (ev. sovrum) med laminatgolv.

    GLASVERANDA med målat furugolv.

    Trappa ner till källardelen från köket, separat entrédörr till kök och källare.

    HYDROFORRUM med betonggolv, elcentral.

    TVÄTTSTUGA med betonggolv, frys x 2 (-01), tvättmaskin (-18), torktumlare (-18, använd endast 2 ggr), delvis monterade inbrottsgaller på fönstren.

    PANNRUM med betonggolv, avloppsbrunn i golv, Comet värmepanna (-08), för uppvärmning genom pellets alt. elpatron, inbyggd varmvattenberedare, tråg/veckoförråd till pellets, separat varmvattenberedare i koppar, lucka in till oinredd källardel som är inspekterbar i sin helhet, snickarbänk med skruvstäd samt hyllplan på vägg.

   • Fakta
    Tillträde
    Enligt överenskommelse
    Fastighetsbeteckning
    VALLENTUNA ORMSTA 1:33
    Objektstyp
    Villa
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Lindholmsvägen 30
    Postnummer
    186 45
    Postort
    Vallentuna
    Distrikt
    Vallentuna
    Område
    Ormsta
    Boarea
    219 kvm + 83 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Fastigheten har mätts upp enligt SVENSK STANDARD SS 21054:2020 avseende bo och biareor. Areor anges i m². Mätningen är utförd med reservation om en felmarginal om +- 2 m².
    Tomtareal/mark
    6172 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    6172 kvm
    Antal rum
    7
    Antal sovrum
    5
    Max antal sovrum
    6
   • Pantsättningar & Inteckningar
    4st inteckningar på totalt 530 000 kr
   • Byggnad

    Allmän information

    Det pågår f n ett genomförande av detaljplan Ormsta/Stensta där en marköverlåtelse kommer behöva ske mellan Kommunen och fastighetsägaren. Det rör sig om ett markområde om totalt 141 kvm som ska överlåtas från fastigheten Ormsta 1:33 och Kommunens fastighet Ormsta 1:48, markområdet är grönmarkerat på kartbilagan och utgör detaljplanen allmän plats. Se ytterligare info under fliken "Dokument & länkar" på hemsidan. Detaljplan för ev. framtida avstyckning säger: Minsta fastighetsstorlek 800 kvadratmeter. Skaftväg/servitutsområde får inräknas i fastighetsstorleken. Största byggnadsarea per fastighet är 180kvadratmeter. Komplementbyggnadernas sammanlagda byggnadsarea får som högst uppgå till 60 kvadratmeter av den totala tillåtna byggnadsarean inom fastigheten. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6,5 meter och för komplementbyggnader är högsta nockhöjd 3,6 meter. Fornlämningar Inom planområdet finns två registrerade fornlämningar; bronsåldersröse (RAÄ 319:1) inom fastigheten Ormsta 1:33 och gravfält (RAÄ Vallentuna 672) inom fastigheten Ormsta 1:40. För att fastställa om tidigare ej kända fornlämningar finns inom utredningsområdet utfördes en arkeologisk utredning, etapp 1, år 2015 (ArkeoLogistik, Rapport 2015:8). Utifrån utredningen bedömde Länsstyrelsen att en förundersökning i avgränsande syfte behövdes göras av objekt 8 (Lst beslut, dnr 43111-41476-2016, beslutsdatum 2016-05-18). En arkeologisk förundersökning i avgränsande syfte av objekt 8 genomfördes år 2016 (ArkeoLogistik Rapport 2016:23). När planområdet utökades österut genomfördes ytterligare en arkeologisk utredning öster om Nyponvägen på del av fastighet Ormsta 1:48 (ArkeoLogistik Rapport 2017:23). Vid den utredning påträffades inget av kulturhistoriskt intresse. Alla fornlämningar är skyddade enligt kulturmiljölagen och för att få göra en förändring på eller intill dem måste man ha tillstånd från länsstyrelsen. Här finns mer information på länsstyrelsen i Stockholms hemsida: https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/forening/samhalle-och-kultur/kulturmiljo/fornlamningar-och-fornfynd.html Det är alltså till dem du ska ställa din fråga om vad du får göra intill röset. Följande kompletterande information har lämnats från kontaktperson hos Länsstyrelsen idag 2021-05-07, ytterligare förfrågningar kring detta kan riktas direkt till henne enl. nedanstående kontaktuppgifter. Inom fastigheten finns en enligt Kulturmiljölagen skyddad fornlämning i form av ett gravröse. Fornlämningen finns upptagen på den antagna detaljplanen där den även omges med prickmark , d.v.s. ett område som inte får bebyggas. Till varje lagskyddad fornlämning hör ett s.k. fornlämningsområde som omfattas av samma lagskydd. Hur stort eller omfattande ett sådant område är inte definierat utan görs utifrån en bedömning beroende på topografi, typ av fornlämning m.m. Denna fornlämning ligger idag nära inpå ett befintligt bostadshus. En eventuell fråga om byggnation eller andra markingrepp i eller i anslutning till fornlämningen är tillståndspliktigt och en ansökan ska skickas till Länsstyrelsen. Så det finns ingen tydlig fastställd gräns idag hur nära inpå man får exploatera mer än det som prickmarken anger. Utgår ifrån att detta även kommer att bli ett ärende för Lantmäteriet och att vi då även komma att titta på detta närmare. Annika Willim Antikvarie Enheten för investeringsstöd och kulturmiljö Länsstyrelsen i Stockholm Box 22067, 104 22 Stockholm Besök: Regeringsgatan 66 Telefon: 010-2231695 www.lansstyrelsen.se/stockholm
    Standardpoäng
    22
    Byggår
    1927
    Grund
    Källare/krypgrund
    Tak
    Betongpannor
    Fasad
    Kalksandsten
    Fönster
    2-glasfönster
    Utvändiga plåtarbeten
    Plåt
    Stomme
    Trä/betong
    Bjälklag
    Trä

    Byggnadskommentar

    Fastigheten är besiktigad genom certifierad, ansvarsförsäkrad samt SBR ansluten besiktningsman hos Besiktningsföretaget AB. Genom en s k köpargenomgång, antingen telefonledes alt. på plats, kan en köpare därmed uppfylla sin undersökningsplikt enl. Jordabalken och på så sätt övertar därmed köparen uppdragsgivarrollen gentemot besiktningsmannen. Skulle besiktningsmannen ha missat något i besiktningen som på sikt kan innebära en ekonomisk skada för köparen, har besiktningsmannen en ansvarsförsäkring som kan tas i anspråk. Mäklaren rekommenderar därför att köparen beordrar och bekostar en köpargenomgång enl. ovan, före tillträdesdagen.
    Vatten
    Enskilt vatten året om, borrad brunn ca 36 m djup
    Avlopp
    Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration
    Uppvärmning
    Pellets till vattenburet värmesystem
    Värmeanläggning
    Ålder:2008
    Märke:Comet värmepanna från 2008
    Skick:Servad årligen
    Ventilation
    Självdrag

    El kommentar

    Omdragen el utförd i huvudbyggnaden utförd av certifierad elektriker 1981.
    Skorsten
    Murad skorsten x 2
    Senast provtryckt
    Fredag 1 jan 2021

    Skorstenskommentar

    Sotning av skorsten för pellets 2020, övriga eldstäder sotades senast 2019.

    Parkering

    Grusad uppfart vid entrén med plats för minst 4 st fordon.

    Uteplats

    En uteplats utanför köket med trägolv samt ytterligare en stensatt uteplats utanför entrén.

    Tomt

    Stor avstyckningsbar villatomt i bästa tänkbara läge i Ormsta/Stensta, nära Vallentuna C. Fastigheten ligger på en höjd i S/V med optimalt solläge. Uppvuxen trädgårdstomt/naturtomt med gott om stora träd, äppleträd, plommonträd, tujor, rododendronbuskar m m.

    Övriga byggnader

    Garagebyggnaden nere vid Lindholmsvägen är placerad på grannfastigheten Ormsta 1:34. Taköverbyggt (bandtäckning) pumphus för vattnet med dränkpump samt vattenutkastare för trädgårdsbevattning. Jordkällare med hyllplan och förvaring för potatis & grönsaker. Vedbod (inkl. ved), el indraget samt en 3-fas elhandske. Utedass. Förrådsdel med arbetsbänk och hyllplan på vägg. Taköverbyggd öppen del för förvaring av virke etc. Gäststuga (el indragen, men elkabel kan återanslutas in i byggnaden), elcentral, allrum samt mindre pentry med kylskåp och spisplattor, förrådsloft. Lekstuga.

    TV/Internet

    Stadsfiber finns framdragen till tomtgräns.

    Utförda renoveringar

    Värmepannan är installerad och inköpt 2008 (fakturaunderlag finns), i besiktningsprotokollet står det felaktigt angivet att den är från 2002.

   • Kostnader
    Elkostnad
    1 297 kr/månad
    Sotning
    135 kr/månad
    Renhållning
    234 kr/månad
    Uppvärmning
    2 556 kr/månad
    Hemförsäkring
    485 kr/månad

    Fullvärdesförsäkrad hos IF.

    Summa driftskostnader
    4 706 kr/månad

    Årskostnaden för Pellets 2020 - 30 668 kr. I renhållningsavgiften ovan ingår tömning av hushållssopor samt den årliga slamtömningsavgiften.

    Fastighetsskatt
    8 524 kr/år

    Beskrivning av kostnader

    I uppvärmningskostnaden ovan ingår alla avgifter såsom säkringsavgift, elskatt, nätavgift samt hushållsel. Under 2020 har det bott 2 vuxna och 2 barn i huset, det är utifrån denna familjesammansättning som driftskostnaderna grundar sig på.

    Personer i hushållet
    4

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Måndag 3 maj 2021
    Energiprestanda
    268 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    Jörgen Brädde, Besiktningsföretaget AB
    Energiklass
    E
   • Taxering
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Värderingsår
    2021
    Taxeringsvärde byggnad
    1 396 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    3 376 000 kr
   • Närområde

    Område

    Ormsta är ett villaområde i den nordligaste delen av tätorten Vallentuna i Vallentuna kommun. Ormsta gränsar till Åby i söder, Lingsberg i öster, Ubby i norr och till Västanberga, Ekeby och Mörby i väster. I Ormsta ligger Hagaskolan. Nära härlig grönska, vacker natur och fina promenadstråk på promenadavstånd finner du Vallentuna Centrum

    Kommunikationer

    Goda kommunikationer med buss eller Roslagsbanan.

   • Dokument & Länkar
   • Rättigheter & Belastningar

    Planer och bestämmelser

    Detaljplan För Ormsta-Stensta, Ormsta 1:33, 1:34 Med Flera, Detaljplan (Beslutsdatum: 20201109, Registreringsdatum: 20201221)

    Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

    Fornlämning (Registreringsdatum: 20061008)

   • Allmänt

    Borrad egen vattenbrunn, ca 36 m borrdjup. Vattenanalys genomförd av säljaren för ett antal år sedan dels beträffande tjänlighet men också mätning av ev. radonförekomst i vattnet - båda provsvaren visade på att vattnet var tjänligt, men innehöll lite högre halt av fluor, dock inget förhöjt radonvärde.

    Information/svar från nedanstående handläggare på Roslagsvatten AB gällande tidsram/möjlighet att ansluta denna fastighet till det kommunala nätet:

    "Det stämmer som fastighetsägaren säger att fastigheten och framtida avstyckningar ska anslutas till befintliga ledningar i Hallonvägen och därför inte är beroende av utbyggnaden av allmän plats inom detaljplanen. Det stämmer också att fastigheten inte har någon fördröjd genomförandetid vilket innebär att man kan få bygglov redan nu. Däremot krävs ett avtal för att man ska kunna få VA eftersom det inte är inom verksamhetsområdet. I avtalet måste det framgå hur tomten ska styckas och var infarten ska vara. VA kommer att förläggas i infartsvägen och ett markupplåtelseavtal behöver därför också tecknas. Sedan behöver vi förstås en viss tid på oss att projektera och utföra ledningarna, säg 6 månader efter att vi tecknat nödvändiga avtal. En temporär byggvattenanslutning kan dock erbjudas redan nu.".

    Vid ytterligare förfrågningar kring detta:

    Kontaktperson på Roslagsvatten: Vendy Lymeus Kommunansvarig Vallentuna Box 437, 184 26 Åkersberga|Sågvägen 2 Tel: 08- 580 209 77/Vendy.Lymeus@roslagsvatten.se roslagsvatten.se

    Avgiften beror på hur fastigheten styckas och bebyggs, se länk till VA-taxan nedan. Om fastigheten skulle anslutas i befintligt skick och enligt 2021 års taxa skulle avgiften bli:

    5.1 a) 98 541kr 5.1 b) 66 816 kr 5.1 c) 80 kr x 3000 m2 (begränsningsregel för fastighetsstorlek) 5.1 d) 57 202 kr (förutsatt att man endast ansluter bostadshuset)

    Total anläggningsavgift: 462 559 kr

    Se länken ang. vattentaxan under fliken "Dokument & länkar".

    Yttertaket omlagt i sin helhet av fackman avseende takpapp, bär- och ströläkt samt betongpannor 2006.

    Plåtarbeten utförda på taket i samband med bytet 2006.

    1 st väggarmatur på byggnaden södra utvändiga gavel.

  Adress
  • Hörnåkersvägen 10
  • 183 65 Täby

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka
  så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Information med anledning
  av COVID-19

  Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
  • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
  • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
  • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.