Täby - Ensta Park

Sportvägen 9

 • 208 kvm
 • 5
 • rum

  9 975 000 kr

  Täby - Ensta Park

  Tillfälle att förvärva denna synnerligen välskötta och välbelägna 2 pl villa by -52 i det attraktiva bostadsområdet Ensta Park! Totalt ca 226 kvm fördelat på ca 208 kvm boarea samt ca 18 kvm biarea. Nyare kök med utbytta vitvaror, duschrum med golvklinker/värmegolv, helkaklade väggar, vardagsrum med murad fungerande öppen spis med braskaminkassett från Handöl. Separat uthyrningsdel alt. generationsbostad med eget kök och egen ingång. Vidbyggt 1 bilsgarage med V/A med direktingång från huvudbyggnaden. Stor verkstad med arbetsbänk, skruvstäd och hyvelbänk m m. Stor, plan, uppvuxen och barnvänlig hörn/trädgårdstomt. om hela 1299 kvm för den trädgårdsintresserade alt. om man vill bygga sig en egen utomhuspool! Denna byggnad har en mycket god energiprestanda B med endast 54 kWh/kbm och år - att jämföra med en nyproduktion som har krav på Energiklass C och 90 kWh/kbm och år. Lugnt belägen på återvändsgata nära skogsallmänning och lekpark samt nära skolor, förskolor (bl. a nybyggda Brinkskolan), livsmedelsaffär, buss & Roslagsbanan och Täby C.

  Pris
  9 975 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Sportvägen 9
  Yta
  208 kvm
  Rum
  5 rok
  Visningar
  • Söndag 5/12 kl 14:00 - 15:00Obs! Ingen förhandsvisning är aktuell på detta objekt! Anmälan krävs till visning då vi har b...
  • Tisdag 7/12 kl 17:30 - 18:15Anmälan krävs till visning då vi har begränsat antal besökare per visningstillfälle.
  Ansvarig Mäklare
  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Jag har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1988 och genomfört drygt 1600 försäljningar under denna period, företrädesvis villafastigheter, men även ett stort antal bostadsrätter inom framförallt Stockholms C samt inom Stockholms Norrort. Jag bor själv i Ensta i Täby sedan 1996 och har därför förmedlat ett stor antal hus i detta område samt inom intilliggande områden/kommuner.

  Jag har en grundläggande rättsjuridisk utbildning, 130 P på Stockholms Universitet, parallellt med denna utbildning har jag årligen förkovrat mig i fastighetsjuridik, ekonomi samt byggnadsteknik för att på så sätt kunna leverera en fullgod mäklartjänst till mina kunder. Jag innehar även en s.k. Auktorisation som fastighetsmäklare vilket i praktiken innebär att jag genomfört mäklarutbildningen 2 gånger, det andra tillfället mer i en mer fördjupad utbildning inom respektive kursområde. Jag har som Auktoriserad även krav på mig att årligen genomföra ett test/vidareutbildning för upprätthållande av Auktorisationen. Jag står under ständig kontroll av Fastighetsmäklarinspektionen och jag har även en högre ansvarsförsäkring i min roll som Auktoriserad.

  Jag har ägt och drivit flera franchisekoncept de senaste 30 åren, under varumärken som t.ex. Bo Lundvall & Son, Svensk Fastighetsförmedling och nu senast HusmanHagberg. Jag vill nu ta steget fullt ut och förädla mitt eget varumärke under kommande år på så sätt att jag endast kommer att ta ett begränsat antal uppdrag framöver, detta för att kunna lägga ner än mer energi och ännu större  engagemang åt de uppdragsgivare jag kommer att samarbeta med.

  Värdera er bostad
  • Från Sportvägen
   Gott om utrymme för lek & rekreation

   Plan & barnvänlig trädgårdstomt om hela 1 299 kvm

   Information med anledning
   av COVID-19

   Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
   • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
   • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
   • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.
   Kök
   Vardagsrum med vacker fungerande öppen spis
   Duschrum som totalrenoverats av fackman 2011
   Entréhall

   Lägg er bostadsförsäljning i trygga händer

   Med fler än 1600 bostadsförsäljningar och mer än 30 år som fastighetsmäklare så får ni en erfaren, professionell och uppskattad mäklare genom hela er försäljning...

   Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

   Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

   Tack för ditt meddelande!

   4,9 i betyg (64 röster)
   hittamaklare.se
   Separat uthyrningsdel alt. generationsboende

   Trinettkök och matplats

   Sovrum i uthyrningsdelen

   Ljust & luftigt

   Sovrum
   Wc i anslutning till uthyrningsdelen
   Matsalsdel intill köket på övre plan
   Matsal & allrum
   Matsal & allrum
   Kök med ekluckor och vitvaror i rostfritt från 2013
   Detaljbild i köket
   Sovrum övre plan

   Rymligt med stort ljusinsläpp

   Sovrum övre plan
   Vardagsrum med murad öppen spis
   Vardagsrum
   Utgång från vardagsrummet till terrassen
   Stor solterrass delvis taköverbyggd med golvklinker

   Rakt söderläge som ger sol från morgon till kväll

   Tvättstuga med dusch på entréplanet
   Från Brobyvägen

   Med uppställningsplats för ett antal fordon

   Trädgård för den trädgårdsintresserade
   Välskött trädgård
   Lantmäteriverkets Fastighetskarta
   • Rumsbeskrivning

    ENTRÉPLAN:

    ENTRÉHALL med golvklinker (-84), inbyggd garderob med spegelskjutdörrar och inredning såsom klädavhängning, hyllplan och skoförvaring , 2 st hyllplan på vägg, förvaringsutrymme under trappan samt en spotskena i tak.

    INREHALL med laminatgolv, inbyggd garderob med spegelskjutdörrar med klädavhänging samt belysning indraget.

    SEPARAT LGH/UTHYRNINGSDEL (om så önskas) med trägolv, Trinettkök med rostfri diskho med blandare, kakel ovan bänk, 3 st hyllplan på vägg, spisfläkt, 2 elspisplattor, mikrovågsugn samt kombinerad kyl/frys i rostfritt stål, förvaringsskåp på vägg- inredning/kök med vitvaror från 2020, utgång genom ny låsbar altandörr samt nytt fönster i detta utrymme (-20). Intilliggande matplats för ca 4 pers med ett väggmonterat köksbord.

    SOVRUM med trägolv i körsbärs Tarkett, garderober med inredning såsom klädavhängning, hyllplan samt trådbackar.

    WC med golvklinker, 3/4 dels kaklade väggar, handfat med blandare, badrumsspegel, 2 st hyllplan på vägg, elcentral med snabbsäkringar och jordfelsbrytare - Wc-utrymmet renoverat i sin helhet (-11).

    FÖRRÅD under trapp, betonggolv, hyllplan på vägg.

    TVÄTTSTUGA med golvklinker, tvättmaskin & torktumlare från Electrolux (-06), rostfri tvättho med blandare, kakel ovan bänk samt förvaring under, inkommande vatten med huvudkran och vattenmätare, duschhörna med skjutdörrar i glas, elektrisk mangel, förvaringsskåp på vägg, frånluftsfläkt är installerad - våtrummet renoverat i sin helhet (-15).

    FÖRRÅD med plastmatta, ingång för fiberoptik, frys (-11), separat utgång/entré.

    HALL med golvklinker, förvaringskrokar samt hyllplan på vägg.

    GARAGE (med direktutgång från hallen på entréplan) med målat betonggolv, avloppsbrunn i golv samt kallvatten indraget, ett antal hyllplan på vägg, 4 st jordade eluttag på vägg, matkällare med hyllplan på vägg, belysning indraget. I taket på garagedelen finns en stålögla monterad för att exempelvis kunna lyfta en bilmotor på ca 500 kg, för den som gillar att mecka själv.

    VERKSTAD med målat betonggolv, arbetsbänk med skruvstäd, förvaring under, hyllplan på vägg, plåtskåp, bergvärmepump från CTC (-06), hyvelbänk, verktygstavla på vägg samt ytterligare ett mindre plåtskåp, tvättho med kallvatten och avloppsbrunn.

    Trappa upp till övre plan med nyrenoverad vitmålad furutrapp, insteg med trappinlägg av grå textil, ledare med infälld belysning bakom - allt renoverat 2019.

    ÖVRE PLAN:

    HALL med ekparkett (-13, furugolv under ), hyllplan på vägg, 1 st linneskåp, uppgång till stor förrådsvind, delvis golvad med isolering under, ståhöjd i mitten, belysning uppdraget, fönster i båda gavlarna.

    DUSCHRUM med golvklinker/värmegolv, helkaklade väggar, 2 st förvaringsskåp på vägg, 3 st hyllplan i glas på vägg, infälld badrumsspegel på vägg, handfat med blandare, duschhörna med duschvägg, fönster samt en elhanddukstork på vägg, infälld dimmerstyrd halogenbelysning i tak - hela våtrummet totalrenoverat av fackman 2011 (Byggmästarna i Åkersberga AB).

    SOVRUM med slipat & lackat furugolv (-11), 4 st hyllplan på vägg, 1 st garderob med överskåp.

    SOVRUM med slipat och lackat furugolv (-11), 2 st tavellist på vägg, inbyggd garderob med skjutdörrar/spegeldörr med inredning såsom klädavhängning, hyllplan på vägg, trådbackar samt skohyllor.

    VARDAGSRUM med ekparkett (-13), vackert murad fungerande öppen spis med braskaminkassett från Handöl (-94), utgång till stor solterrass delvis taköverbyggd med golvklinker i rakt söderläge som ger sol från morgon till kväll, 1 st jordat eluttag.

    ALLRUM med ekparkett (-13).

    MATSALSDEL med ekparkett (-13) med plats för minst ca 10 pers.

    KÖK med ekparkett (-13), ekluckor med speglar, arbetsbänkar i grå laminat, kakel ovan bänk, rostfri diskho med blandare, diskmaskin i rostfritt, elspis med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn i rostfritt, inbyggd varmluftsugn i rostfritt, kombinerad kyl/frys i rostfritt - samtliga vitvaror utbyttes i samband med att köket sattes in (-13).

   • Fakta
    Tillträde
    Enligt överenskommelse
    Fastighetsbeteckning
    TÄBY BOKEN 21
    Objektstyp
    Villa
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Sportvägen 9
    Postnummer
    187 35
    Postort
    Täby
    Distrikt
    Täby
    Område
    Ensta Park
    Boarea
    208 kvm + 18 kvm
    Boarea enligt
    Mätning skett med lasermätare Bosch av certifierad besiktningsman
    Tomtareal/mark
    1299 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    1299 kvm
    Antal rum
    5
    Antal sovrum
    4
   • Pantsättningar & Inteckningar
    5st inteckningar på totalt 994 500 kr
   • Byggnad

    Allmän information

    Fastigheten är besiktigad genom certifierad, ansvarsförsäkrad samt SBR ansluten besiktningsman hos besiktningsföretaget Eklund & Eklund AB. Genom en s k köpargenomgång, antingen telefonledes alt. på plats, kan en köpare därmed uppfylla sin undersökningsplikt enl. Jordabalken och på så sätt övertar därmed köparen uppdragsgivarrollen gentemot besiktningsmannen. Skulle besiktningsmannen ha missat något i besiktningen som på sikt kan innebära en ekonomisk skada för köparen, har besiktningsmannen en ansvarsförsäkring som kan tas i anspråk. Mäklaren rekommenderar därför att köparen beordrar och bekostar en köpargenomgång enl. ovan, före tillträdesdagen. Information från Besiktningsföretaget: Denna besiktning är utförd på uppdrag av säljaren. Observera att Du som köpare har en egen långtgående undersökningsplikt! För att uppfylla en del av Din undersökningsplikt och för att juridiskt överta detta besiktningsutlåtande krävs att Du kontaktar Besiktningsföretaget AB för utförande av en köpargenomgång. I annat fall har besiktningsmannen inget juridiskt ansvar gentemot Dig. Vid en köpargenomgång gäller samma villkor och ansvar som vid en separat köparbesiktning. Tänk på att du som köpare av fastigheten och uppdragsgivare av denna besiktning, alltid har möjlighet att kontakta besiktningsmannen för att ställa frågor rörande de noteringar och texter som detta protokoll innehåller. Vi på Eklund och Eklund lägger stor vikt vid att du som uppdragsgivare skall förstå och kunna tolka innehållet i protokollet. Fastigheten är besiktigad av nedanstående besiktningsman, vid frågor eller funderingar går det bra att kontakta honom! Erik Appel Godkänd besiktningsman, SBR Direkt: 070-3161750 Växel: 0733-376332 Besiktningsföretaget AB 559122-8787 www.besiktningsföretaget.se
    Standardpoäng
    32
    Byggår
    1952
    Grund
    Platta på mark
    Tak
    Taktegel
    Fasad
    Tegelstensfasad
    Fönster
    2/3-glasfönster isoler
    Utvändiga plåtarbeten
    Koppar/plåt
    Stomme
    Trä/lättbetong
    Bjälklag
    Trä

    Byggnadskommentar

    Fastigheten är besiktigad genom certifierad, ansvarsförsäkrad samt SBR ansluten besiktningsman hos Besiktningsföretaget AB. Genom en s k köpargenomgång, antingen telefonledes alt. på plats, kan en köpare därmed uppfylla sin undersökningsplikt enl. Jordabalken och på så sätt övertar därmed köparen uppdragsgivarrollen gentemot besiktningsmannen. Skulle besiktningsmannen ha missat något i besiktningen som på sikt kan innebära en ekonomisk skada för köparen, har besiktningsmannen en ansvarsförsäkring som kan tas i anspråk. Mäklaren rekommenderar därför att köparen beordrar och bekostar en köpargenomgång enl. ovan, före tillträdesdagen. Säljaren har valt att teckna en s k Dold felförsäkring på huset som är giltig i 10 år.
    Vatten
    Kommunalt vatten året om
    Avlopp
    Kommunalt avlopp
    Uppvärmning
    Bergvärmepump (-06)
    Värmeanläggning
    Ålder:2006
    Märke:CTC
    Skick:Kontinuerligt underhållen & servad
    Ventilation
    Självdrag
    Inspektion ventilation
    Tisdag 1 jan 2019
    Senast provtryckt
    Tisdag 1 jan 2019

    Skorstenskommentar

    Skorstensstocken är sotad & besiktigad senast 2019 utan anmärkning. Säljaren som är kunnig på området, har dessutom valt att själv ombesörja sotning av skorstenen varje år under hela sin innehavsperiod.

    Parkering

    Uppställningsplats på uppfarten inrymmer ca 5 st normalstora fordon samt ytterligare en i garaget.

    Uteplats

    Stensatt entré från Sportvägen ända fram till huvudentrén samt utanför den separat lägenheten med egen ingång. Hela uppfarten från Brobyvägen är också stensatt ända fram till garageporten.

    Tomt

    Stor, plan, uppvuxen och synnerligen barnvänlig hörn/trädgårdstomt. om hela 1299 kvm. Här finner du bl. a inslag av blomsterrabatter, pallkragar med köksträdgård, oxbärsbuskar, hallonbuskar, syrenbuskar, äppleträd, klätterhortensia utmed byggnadens norra sida, en vacker trägårdsgran, troll/ormhassel som kan ge lite nötter, körsbärsträd, fläderträd, kompost, en torkvinda, kompostförvaring, liten förvaring efter det gamla inbyggda sopskåpet,

    Övriga byggnader

    Vidbyggt vedförråd.

    TV/Internet

    Stadsfiber indraget (-19).

    Utförda renoveringar

    Yttertaket omlagt i sin helhet (-08) med ny takpapp, bär/ströläkt samt nytt 2-kupigt taktegel (Hans Holm Tak & Fasad AB). Takplåten ersattes med ny samma år. Borrning av bergvärme utfördes 2006, borrhålet är 180 m djupt. Ny invändig eldragning med jordade eluttag, ny elcentral med snabbsäkringar och jordfelsbrytare. Golvet under uthyrningsdelen är upp bilad och försett med nytt tätskikt/fuktspärr och nya reglar innan nytt golv installerats (-15). Nuvarande ägare har fräst ur ett stort antal tilluftsventiler ovan fönster för att förbättra inomhusmiljön.

   • Kostnader
    Elkostnad
    2 132 kr/månad
    Sotning
    25 kr/månad
    Vatten och avlopp
    398 kr/månad
    Renhållning
    135 kr/månad
    Hemförsäkring
    496 kr/månad

    Fullvärdesförsäkrad genom försäkringsbolaget IF.

    Summa driftskostnader
    3 186 kr/månad
    Fastighetsskatt
    8 524 kr/år

    Beskrivning av kostnader

    I uppvärmningskostnaden ovan ingår alla avgifter såsom säkringsavgift, elskatt, nätavgift samt hushållsel. Under 2020-21 har det bott 3 st vuxna, det är utifrån denna familjesammansättning som driftskostnaderna grundar sig på. Den totala energiförbrukningen senaste året är 18 274 KWh. Sotningskostnaden för 2019 hamnade på 700 kr för eldhärd, denna kostnad inträder vart 4:e år. Sophanteringsavgiften avser varannan veckas tömning.

    Personer i hushållet
    3
    Årlig elförbrukning
    18274 kWh/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Fredag 3 sep 2021
    Energiprestanda
    30 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    Jörgen Brädde, Besiktningsföretaget AB
    Energiklass
    B

    Kommentar

    Denna byggnad har en mycket god energiprestanda B med endast 54 kWh/kbm och år - att jämföra med en nyproduktion som har krav på Energiklass C och 90 kWh/kbm och år.

   • Taxering
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Värderingsår
    2021
    Taxeringsvärde byggnad
    2 983 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    5 992 000 kr
   • Närområde

    Område

    Närmsta centrum är Täby Centrum som finns på ca 5 minuters bilväg. Närmsta SKOLOR är dels Byängsskolan med förskola och åk 1-9 i utkanten av områdets östra del. Nybyggda och populära Brinkskolan, åk 0-6 ligger i utkanten av området i dess nordvästra hörn. Det finns ett flertal daghem i närområdet. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

    Kommunikationer

    Goda kommunikationer genom främst Roslagsbanan som genomkorsar området. Hållplatsen heter Ensta. Bussar går till Täby C på Turebergsvägen/Stockholmsvägen. Nattbussen från Odenplan här också.

   • Dokument & Länkar
   • Rättigheter & Belastningar

    Planer och bestämmelser

    Boken Del Av, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19830321)

    Planer och bestämmelser

    Stadsplan (Beslutsdatum: 19740924)

   • Allmänt

    1984 genomfördes en tillbyggnad avseende båda bostadsplanen om totalt ca 60 kvm boarea. 2 st väggarmaturer på framsidan samt ytterligare en väggarmatur på terrassen på övre plan. 1 st trädgårdslykta/stolpe strax utanför entrén tillsammans med en antal trädgårdslyktor på mark. Ingången/borrhål till bergvärmeanläggningen är belägen utanför verkstadsdelen på husets västra sida. En dagvattenbrunn ligger på samma plats som ombesörjer avloppsvattnet från garagedelen. 1 st vattenutkastare på vägg på husets västra gavel (bör stängas av vintertid då rören ej är isolerade).

  Adress
  • Hörnåkersvägen 10
  • 183 65 Täby

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka
  så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Information med anledning
  av COVID-19

  Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
  • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
  • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
  • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.