Vallentuna - Bällstaberg

Svampskogsvägen 154, 1 tr

 • 109 kvm
 • 4
 • rum

  3 425 000 kr

  Vallentuna - Bällstaberg

  Tillfälle att förvärva denna eftertraktade 4:a om 109 kvm med öppen och ljus planlösning! Genomgående hög standard med bl. a helkaklade våtrum med golvklinker samt genomgående ekparkettgolv. Stort vardagsrum med utgång till rymlig balkong i västerläge med eftermiddags/kvällssol och nyinstallerad & elmanövrerad terrassmarkis (-19), angränsande mot kommunens skogsallmänning. OBS! Hiss! Nära till skola, förskola samt kommunikationer samt fina grön- och strövområden.

  Pris
  3 425 000 kr Accepterat pris
  Adress
  Svampskogsvägen 154, 1 tr
  Yta
  109 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  1 av 3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 211 kr/månad
  # Datum Bud
  2 29 nov 09:01 3 450 000 kr
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Johan Stenhardt

  Johan Stenhardt

  Auktoriserad Fastighetsmäklare

  Jag har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1988 och genomfört drygt 1600 försäljningar under denna period, företrädesvis villafastigheter, men även ett stort antal bostadsrätter inom framförallt Stockholms C samt inom Stockholms Norrort. Jag bor själv i Ensta i Täby sedan 1996 och har därför förmedlat ett stor antal hus i detta område samt inom intilliggande områden/kommuner.

  Jag har en grundläggande rättsjuridisk utbildning, 130 P på Stockholms Universitet, parallellt med denna utbildning har jag årligen förkovrat mig i fastighetsjuridik, ekonomi samt byggnadsteknik för att på så sätt kunna leverera en fullgod mäklartjänst till mina kunder. Jag innehar även en s.k. Auktorisation som fastighetsmäklare vilket i praktiken innebär att jag genomfört mäklarutbildningen 2 gånger, det andra tillfället mer i en mer fördjupad utbildning inom respektive kursområde. Jag har som Auktoriserad även krav på mig att årligen genomföra ett test/vidareutbildning för upprätthållande av Auktorisationen. Jag står under ständig kontroll av Fastighetsmäklarinspektionen och jag har även en högre ansvarsförsäkring i min roll som Auktoriserad.

  Jag har ägt och drivit flera franchisekoncept de senaste 30 åren, under varumärken som t.ex. Bo Lundvall & Son, Svensk Fastighetsförmedling och nu senast HusmanHagberg. Jag vill nu ta steget fullt ut och förädla mitt eget varumärke under kommande år på så sätt att jag endast kommer att ta ett begränsat antal uppdrag framöver, detta för att kunna lägga ner än mer energi och ännu större  engagemang åt de uppdragsgivare jag kommer att samarbeta med.

  Värdera er bostad
  • Baksida med balkong i S/V angränsande mot skogsallmänning
   Framsida

   Information med anledning
   av COVID-19

   Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
   • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
   • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
   • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.
   Balkongutsikt
   Duschrum
   Badrum
   Kök

   Lägg er bostadsförsäljning i trygga händer

   Med fler än 1600 bostadsförsäljningar och mer än 30 år som fastighetsmäklare så får ni en erfaren, professionell och uppskattad mäklare genom hela er försäljning...

   Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

   Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

   Tack för ditt meddelande!

   4,9 i betyg (64 röster)
   hittamaklare.se
   Entréhall
   Sovrum
   Kök
   Kök
   Vardagsrum med utgång till balkong i S/V
   Vardagsrum
   Vardagsrum in mot kök
   Detaljbild i hallen
   Vardagsrum
   Sovrum
   Sovrum
   Balkong med elmanövrerad terrassmarkis
   Bästa läget i området intill skogsallmänning
   Framsida
   • Rumsbeskrivning

    ENTRÉHALL med ekparkett, garderob med skjutdörr (Lumi) med inredning såsom klädavhängning, hyllplan samt skohylla.

    SOVRUM med ekparkett.

    DUSCHRUM med helkaklade väggar, golvklinker, wc, badrumsskåp med belysning, handfat med kommod, dusch med vikväggar.

    KLÄDKAMMARE ca 6 kvm med ekparkett, hyllplan på vägg, klädavhängning, dataskåp med ingång för TV, bredband med router och telefoni.

    MYRESJÖ-KÖK med ekparkett, släta vita skåpluckor, arbetsbänk i grå komposit (-18), bänkskivorna består av 95% granit, kakel ovan bänk, 2 st fasta takarmaturer, elspis med keramikhäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd varmluftsugn, stor kyl, stor frys, integrerad diskmaskin -samtliga vitvaror från byggnadsåret 2011. Intilliggande matplats för 6 - 8 pers, nya väggfasta förvaringsskåp samt förvaringsskåp på ben med arbetsbänk/skiva i komposit (-18). Taket ommålades (-19) och väggarna tapetserades av certifierad målare (-19).

    VARDAGSRUM med ekparkett, utgång till rymlig balkong ca 8 kvm i västerläge med eftermiddags/kvällssol, nytt klickgolv/plastgolv (-18), ny elmanövrerad terrassmarkis (-19) med fjärrkontroll, balkongskydd/vindskydd/insynsskydd samt ett dubbelt jordat eluttag på vägg, 1 st väggarmatur.

    INRE HALL med ekparkett, 1 st städskåp, 1 st linneskåp.

    SOVRUM med ekparkett, 2 st inbyggda garderober.

    SOVRUM med ekparkett.

    BADRUM/TVÄTTSTUGA med helkaklade väggar, golvklinker, arbetsbänk i laminat, badrumsspegel med infälld belysning, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare - båda från 2011, wc, badkar samt handdukstork på vägg.

   • Fakta
    Tillträde
    Enligt överenskommelse
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    541101
    Lgh.nmr. LM
    541101
    Adress
    Svampskogsvägen 154, 1 tr
    Postnummer
    186 55
    Postort
    Vallentuna
    Område
    Bällstaberg
    Boarea
    109 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1 av 3
    Andelstal
    2,005
    Andelstal avgift
    2,006
   • Föreningen
    Namn
    Brf Skogsbrynet
    Bildades
    2008
    Byggår
    2011
    Juridisk person
    Nej
    Inre rep.fond
    Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    BRF Skogsbrynet i Vallentuna är en äkta bostadsrättsförening som är registrerad hos Bolagsverket sedan 2008. Föreningen har som ändamål att främja medlemmars ekonomiska intressen. Vi äger och förvaltar fastigheten Bällsta 5:207 med 5141 kvm och har 60 bostadsrätter. Vi har 49 carportar, 16 parkeringar med el, 22 parkeringar utan el och 1 MC-plats i föreningen för uthyrning till medlemmarna samt 11 gästparkeringar för våra gäster.

    Byggnaden

    Totalt 5141 kvm och 60 bostadsrätter. Det finns 49 carportar, 16 parkeringar med el, 22 parkeringar utan el och 1 MC-plats i föreningen för uthyrning till medlemmarna samt 11 gästparkeringar för våra gäster.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Huset har en central frånluftsvärmepump. Frånluften från lägenheterna passerar genom en värmeväxlare som är ansluten till en värmepump. I systemet tas alltså husets varma frånluft tillvara och används för att värma vatten till radiatorkretsen och tappvarmvatten. Härifrån leds uppvärmt vatten ut till respektive lägenhet och husets radiatorkrets.

    TV/Internet

    TV, telefon och dator Det finns ett avtal mellan den bostadsrättsförening och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Följande ingår. • Två digitalboxar (kollektiva boxar som tillhör bostadsföreningen och levereras till lägenheten före inflyttning). Observera att digitalboxar är knuten till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Du får alltså inte ta dem med dig om du flyttar. • Abonnemang och telefonadapter samt fördelare som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. • Internetanslutning med en hastighet på 10/10 Mbit per sekund. (Önskar du fler än en dator i bostaden behövs en router vilket inte ingår. På marknaden finns olika routrar beroende på om du önskar trådlöst eller fast anslutning.) Digitalboxar och allt som ingår i IT-skåpet tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten om du flyttar. IT-skåp 1 de flesta bostäderna finns IT-skåpet placerad i klädkammaren eller i hallen bredvid el-centralen. 1 IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. 1 din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion nätverksuttagen i respektive rum ska ha. När du flyttar in så är vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök reda

    Upplåten mark

    Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

    Parkering

    Vi har 49 stycken carportar (400kr/månad), 16 parkeringar med el (250 kr/månad), 22 parkeringar utan el (100kr/månad) och 1 MC plats (50kr/månad).

    Vi har också i området 11 stycken gästparkeringar som är endast till för gäster. Meddela registreringsnummer när Era gäster kommer att använda gästparkeringen en längre tid t ex över natten till styrelsen enligt de nedanstående kontaktalternativen.

    När man säljer sin lägenhet och nya ägare flyttar in så återgår parkeringsplatserna till styrelsen och den kölista som finns. Den nya ägaren av lägenheten kontaktar styrelsen på nedanstående alternativ och får då information om och vilka parkeringsplatser som finns att tilldelas.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 211 kr/månad
    Kommentar till avgiften

    I avgiften ingår värme, VA (ej varmvatten), Kabel-TV, bredband, IP-telefoni samt 1 st förråd i separat byggnad på fastigheten.

    Avgiftsändringar

    Inga planerade avgiftshöjningar under detta år.

    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad

    Bostadsrättsförsäkring hos försäkringsbolaget IF.

    Summa driftskostnader
    550 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    2 kr betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    Ca 440 kr/pantmeddelande

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Onsdag 12 feb 2014
    Energiprestanda
    77 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    Mats Aronsson, JM AB
    Energiklass
    C
   • Närområde

    Område

    I populära Bällstaberg bor du både i ett lugnt och attraktivt område med avskildhet och granne till kommunens skogsallmänning samtidigt som du både har nära till skolor, förskola & kommunikationer. Här finner du också fina grön- och strövområden alldeles inpå knuten. Få andra platser kan väcka liv i fritidsintressen och bjuda på lugnt mys, samtidigt som du behåller greppet om storstaden. Närmaste skogsdunge traskar du till på några minuter och huvudstaden når du inom ca 30-40 min med direktbussen som stannar ca 300 m frän ditt hem, eller via Roslagsbanan. Men det allra viktigaste finns ändå på cykelavstånd, som Bällstabergs Torg med skolor, fritids och annan service. Brf Skogsbrynet i Vallentuna är belägen i Bällstaberg, nära skola -och förskolor. Föreningen utgörs av två flerbostadshus med 60 lägenheter om 4 våningar och byggnaderna är uppförda 2010-2011 av JM AB. Föreningen disponerar 91 parkeringsplatser varav 49 carportplatser med eluttag för motorvärmare.

    Ett antal hus kring en mindre gård. Det finns 2 lekplatser i området. Barnomsorgen är väl tillgodosedd. Ett nytt dagis finns nere vid rondellen där Musseronvägen börjar och ett dagis finns vid Bällstabergsskolan dit det tar ca 4 minuter att gå. Bällstabergsskolan finns på ca 4 minuters gångväg. Här finns åk 0-9. Gymnasium finns vid Vallentuna centrum. .

    Kragstalund är en mycket välsorterad mataffär, bredvid ligger även en restaurang. Daghem finns på Fritzbergsvägen och kommunalt daghem på Runristarvägen i Bällsta samt vid Bällstaskolan i Bällstaberg. Bällstaskolan har åk 0-9, Lovisedalsskolan och Vallentuna friskola finns också i närheten. För mer information, gå in på Vallentuna kommuns hemsida www.vallentuna.se.

    Kommunikationer

    Kommunikationerna är goda, genom dels Roslagsbanan som går var femtonde minut på vardagar fram till 21:00 samt kvällar och helger var 30:e min och tar cirka 20 min till östra Station, till hållplats Kragstalund ca 5 minuters gångväg från huset, dels bussar på Svampskogsvägen som går till Vallentuna centrum, även det på några minuters gångväg.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    Balkong och uteplats För att göra balkongen lite extra trevlig är det många som sätter sin personliga prägel på balkongen. inred din balkong med eftertanke och var aktsam med husets fasad. Vill du sätta upp blomlådor så gör det på insidan av balkongräcket. Markiser Om du vill sätta upp en markis ska den passa till huset och du behöver godkännande av bostadsrättsföreningens styrelse. Styrelsen har tillsammans med arkitekten tagit fram kulör och utformning på markiser i din förening. Din styrelse har beslutat att följa arkitektens val av markiser och balkonginklädnad: Fabrikat: Sandatex Färg: Mellangrå 94/15 rak kant Tala med din styrelse som kan ge dig råd och anvisningar vart det är förberett för infästning av markisen. Anlita en behörig montör. Inglasning av balkong För att få glasa in en balkong krävs bygglov från kommunen och godkännande från bostadsrättsföreningens styrelse. Uteplats Om du har lägenhet i markplan ansvarar du själv för att sköta om växter och markbeläggning på uteplatsen. Kontakta din styrelse om du har några frågor. Styrelsen har tillsammans med arkitekten tagit fram utformning på staket kring uteplatser i din förening.

    Solceller: Solceller installerades 2019. Elen går till gemensamma utrymmen, ute och inne.

  Adress
  • Hörnåkersvägen 10
  • 183 65 Täby

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka
  så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Information med anledning
  av COVID-19

  Vi värnar om varje medarbetares och kunders hälsa och har därför nya rutiner kring våra visningar, vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen av Covid-19 noga.
  • Vi vill att både kunder och medarbetare som uppvisar minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma.
  • Vi är tacksamma om du håller 2 meters avstånd mellan andra kunder och vår personal.
  • Vi har numera endast bokade visningar av våra bostäder, hör av dig till ansvarig mäklare för att boka visningstid.